Universitatea din Salerno

are origini străvechi, fiind una dintre cele mai vechi universități din Europa, alături de cele din Paris şi Bologna. Şcoala de Medicină Salerno a fost fondată în secolul al VIII-lea și a fost instituția de frunte în Europa în ceea ce privește studierea medicinei, atingând apogeul în perioada Evului Mediu. Școala a însemnat un pas uriaș în evoluţia ştiinţei medicale şi s-a încadrat cu uşurință în oraşul Salerno, care trecea printr-o perioadă înfloritoare din punct de vedere economic şi cultural devreme ce era parte din Magna Graecia.

Universitatea a rămas activă până în 1811, când a fost închisă prin decret regal, sub guvernarea napoleoniană a lui Joachim Murat. În 1944 universitatea a fost redeschisă de către regele Vittorio Emanuele III, şi a fost fondat Istituto Universitario di Magistero "Giovanni Cuomo", care a devenit controlat de stat în 1968 la fel ca Facoltà di Magistero din cadrul Universității din Salerno. În decursul câtorva ani, alte facultăţi au fost înfiinţate şi au format baza unei universități importante.

În 1988, universitatea, care are acum peste 43.000 studenţi, s-a mutat în satul Fisciano din valea Irno, la câţiva kilometri de la Salerno. Structura sa este cea a unui campus universitar, iar clădirile sale moderne oferă multe servicii și utilități eficiente predării, cercetării şi vieţii de student în general.

Universitatea din Salerno, una dintre cele mai mari din sudul Italiei, este în continuă creştere. Prezenţa echipamentelor multimedia, a unei biblioteci moderne, precum şi a locurilor pentru întruniri și mese, şi spaţiile verzi, toate fac din aceasta o excelentă universitate şi un loc plăcut pentru a studia.


Facultatea de Științe Politice

Facultatea are ca scop educarea studenților în dobândirea de competențe specifice în relațiile internaționale, precum și în analiza și gestionarea politicilor publice printr-o abordare interdisciplinară privind studiile juridice, economice, istorico-politice și lingvistice.

Profilul profesional al absolvenților este potrivit pentru activități de lucru în cadrul instituțiilor și organizațiilor internaționale, administrație publică, companii publice și private, de comunicare și sectoarele non-profit.

 

www.unisa.it

 

 

 

 

 

 

 

 

SICAP

Simpozionul Internațional „Cercetări şi Aplicaţii în Psihologie” este, începând cu anul 1991, o manifestare științifică organizată anual de către Facultatea de Psihologie a Universității Tibiscus din Timișoara împreună cu parteneri din România și străinătate și se adresează specialiștilor și studenților din domeniul științelor socio-umane.

 

Contact

 
+4 (0723) 246568
+4 (0723) 691933 (specialiști ANP) 
 
 
str. Lascăr Catargiu nr. 6
RO-300559 Timișoara
 
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.